Hvorfor aktive øvelser?

Aktive øvelser forebygger muskel- og skjelettplager

Arbeidsrelaterte muskel- og skjelettsmerter er en stor utfordring i dagens arbeidsliv. Målinger viser at ca en tredjedel av alt sykefravær skyldes plager fra muskel- og skjelettsystemet.

Fellesnevneren for de fleste muskulære plager er at de er forårsaket av et uheldig bevegelsesmønster eller monotone, repeterende bevegelser over tid. Plagene kan skape nye uheldige bevegelsesmønstre og økt spenningsnivå i muskulaturen.

Aktive øvelser kan, om de repeteres og læres, endre hvordan vi utfører en bevegelse. I mange tilfeller er dette en forutsetning for å hindre at plager oppstår eller vedvarer. Får å få til slik endring må vi få klar instruksjon i hvordan øvelsen skal utføres; både hvordan bevegelsen skal se ut, men også forståelse for hvilke muskler som skal brukes. Aktive øvelser er det beste tiltaket man selv kan gjøre for å forebygge, fjerne eller redusere plagene.

Learn by Motions øvelser er tilpasset de typiske belastningsplagene som kan oppstå i forbindelse med stillesittende monotont arbeid foran PC.  Medarbeideren kan med letthet gjennomføre øvelsesprogrammet ved arbeidsplassen eller der man har mobiltelefonen eller nettbrett tilgjengelig. Øvelsesprogrammet skaper små avbrekk og variasjon i arbeidsdagen, og bidrar dermed til å forebygge muskel- og skjelettplager. Disse hyppige korte øktene med trening er ofte enkelt å tilpasse for arbeidstakeren i en travel hverdag. Øvelsene skal gjøre muskulaturen mer utholdende, men også gi variasjon og dermed økt sirkulasjon i belastet muskulatur.

For at medarbeiderne skal huske å gjøre øvelser i en hektisk hverdag sender Learn by Motion automatisk  ut en påminnelse én eller flere ganger om dagen. Påminnelsen kommer som et eget vindu på de ansattes PC eller på e-post etter en avtalt timeplan. Det er også mulig å få øvelsesprogrammet på iPhone eller iPad.

Learn By Motion kontaktskjema


Registrer deg her og Learn By Motion tar kontakt

Takk for at du registrerte deg hos oss,
du hører fra oss snart.

Mvh,

Learn By Motion

Learn By Motionlogin form


Learn by Motions avvikles høsten 2018. For eksiterende kunder vil tjenesten være tilgjengelig frem til 31.12.018